Att ansöka om lån via sms

Att ansöka om lån via sms

Ibland kan ekonomin vara skralare än vanligt och det är ofta då som flera “olyckor” händer på en gång. Kanske sammanfaller ett dyrt tandläkarbesök med att bilen behöver repareras eller att tvättmaskinen drar en sista suck och stannar för alltid. Då är det bra att det finns möjlighet att ta ett lån snabbt. Ett smslån utan inkomst kan lösa en panik situation.

Är man inte vid en dator eller om man bara vill att det ska gå riktigt snabbt att få pengar så går det idag att ansöka om lån via sms. Ett flertal låneinstitut erbjuder lån via sms.

Fördelar och nackdelar med SMS-lån

En stor fördel med SMS-lån är att det går snabbt att ansöka om ett lån och snabbt att få ut pengarna. Ofta kan man ta lån via SMS även om man har betalningsanmärkningar.

Nackdelar med SMS-lån är att dessa ofta är ganska små, upp till några tusen kronor. Detta på grund av att det inte hinns med en lika noggrann kreditprövning som vid andra låneformer. Det brukar också vara kortare återbetalningstid på SMS-lån, så det gäller att veta att man kommer att kunna betala tillbaka inom en relativt kort tidsperiod.

Räntan på SMS-lån är oftast ganska hög eftersom lånesumman är liten. Då tjänar utlånaren inte så mycket i kronor på varje lån, som ändå måste administreras och kontrolleras, utan tar igen det genom ränta istället. Missar man att betala inom den utsatta återbetalningstiden kan lånet också bli mycket dyrare än vad man räknat med från början.

Men, som snabblösning om man är medveten om både för- och nackdelar, kan SMS-lån ibland lösa situationen.

låna-med-skulder

Leave a Comment