Ingen UC – Behåll din kreditvärdighet

Att låna utan UC är ett klokt val. De kan vara svårt att hitta vilka långivare som tar sin kreditupplysning via UC och inte. Genom att bara låna hos låneförmedlarna på denna sida kan du vara säker på att ingen UC tas. Du håller alltså din kreditvärdighet hos alla dessa snabblåns-givare.

LångivareBeloppLöptidKostnadAnsökLäs mer
500-15 000 kr1 månadGratisAnsökLäs mer
50-20 000 kr1 månadGratisAnsökLäs mer
3000-50 000 kr1-12 månader477 krAnsökLäs mer
3000-50000 kr1-12 månaderGratisAnsökLäs mer
1000-40 000 kr1-12 månader275 krAnsökLäs mer

Ansök om lån utan UC

En kreditupplysning är något som alla långivare använder sig av. Det är ett sätt för dem att se hur troligt det är att du kommer betala tillbaka ditt lån. Om du väljer att låna pengar hos ett företag som inte gör sin kreditupplysning hos UC, så behåller du din kreditvärdighet. Varje gång en bank eller annan aktör gör en upplysning av dig hos UC kommer kreditvärdigheten att gå ner. Efter 12 månader försvinner “upplysnings anmärkningen”.

För att hitta företag som erbjuder lån utan UC så kan du kolla i vår lista med långivare. Där kan du enkelt och snabbt se vilka långivare som erbjuder lån utan UC. Det är perfekt om du vill behålla din kreditvärdighet.

Vad är en kreditupplysning?Utan-uc

En kreditupplysning är till för att hjälpa långivare och andra aktörer med en kreditriskbedömning. Dessa kreditupplysningar görs hos UC (upplysningscentralen) eller hos andra bolag så som Bisnode och creditsafe. De får snabbt en överblick över din ekonomi, eventuella betalningsanmärkningar och hur din inkomst ser ut. De gör därefter ett val om de vill bevilja ett lån till dig eller inte. De finns gott om människor som vill undvika en kreditupplysning via UC när de ansöker om lån. Det kan handla om att de inte vill visa sin personliga bankman att man tagit snabblån.

Planera ditt lån

Trots att du lånar pengar utan att behöva gå igenom en kreditupplysning hos UC, så är ditt lån lika viktigt att betala tillbaka som alla andra. Att låna pengar utan UC, och sedan inte kan betala tillbaka de pengar du lånat är lika allvarligt som vilket annat lån som helst. Se till att du vet när du kan betala tillbaka pengarna. Och den tidpunkten skall givetvis vara innan förfall datumet för lånet.