Ränta – Räkna ut effektiv ränta

Som låntagare så kommer du oftast inte undan att betala ränta på ditt lån. De finns de långivare som kan bevilja ett Gratis lån för dig, men i regel bara första lånet. En ränta är en avgift som du betalar för att kunna låna pengar. Denna ränta är ingen fast kostnad, utan är en procentsats av den summan som du lånar. Räntan varierar mellan de olika långivarna. Därför skall du alltid se till att jämför olika räntor innan du väljer vilket lån som du vill ansöka om.

LångivareBeloppLöptidKostnadAnsökLäs mer
500-15 000 kr1 månadGratisAnsökLäs mer
50-20 000 kr1 månadGratisAnsökLäs mer
3000-50 000 kr1-12 månader477 krAnsökLäs mer

Låga räntor

Naturligtvis vill du ha ett lån med så låg ränta som möjligt. Det innebär att du inte behöver betala så mycket pengar i avgift för att låna pengarna. Det flesta långivarna har olika räntor på sina lån. Det är en av anledningarna till varför du bör kolla över dina alternativ innan du bestämmer dig för en långivare. Att välja ett lån med låg ränta är den vanligaste orsaken till varför man väljer ett specifikt lån. Det är inte bara räntor som avgör vilket val som är bäst för dig. En del långivare erbjuder lägre ränta emot högre avgifter. De kan vara ansökningsavgift, expeditionsavgift och alla möjlig avgifter. Det är därför viktigt att alltid jämföra den effektiva räntan och inte bara räntan för lånet.

Höga räntorränta

Under en längre tid har lånebranschen varit en marknad där det har gått lite åt vilda västern-hållet. Tidigare fanns de allt fler bolag som erbjöd sig att låna ut pengar till dig. Dessa lånegivare kunde även fritt sätta ränta på de lån som erbjöds. Detta ledde till att många företag hade en mycket hög ränta på sina lån. Nu för tiden har finansinspektionen och konsumentverket satt stopp för dessa ocker räntor. Nu finns endast schyssta företag kvar, som inte mörkar med sina räntor och eventuella avgifter. De är alltid tydliga med effektiv ränta.

Räkna ut ränta på lån

Det är alltid en bra idé att räkna ut exakt hur mycket pengar som du behöver betala i ränta om du lånar. I de allra flesta fall så erbjuder din långivare en hjälp för dig som låntagare. Där kan du enkelt välja hur mycket pengar du vill låna och under hur lång tid. Sedan kommer du att få fram hur stor din ränta kommer att vara för att ta lånet hos den långivare som du har valt att ansöka hos. Du väljer sedan om du går med på den ränta som erbjuds eller om du hellre vill jämföra med andra lånesajter. Enkelt, smidigt och helt under dina egna villkor.